E-mail
Wachtwoord
 
Wetenschap beperkt door (onjuiste) vooronderstellingen? (video)

Door: clueless | Datum: 21-03-2013 | Bewustzijn

'Beoefening van wetenschap wordt beperkt door aannames' (video)

donderdag, 21 maart 2013     

Beoefening van wetenschap wordt beperkt door aannamesVeel onderzoekers nemen aan dat de wetenschap volledig begrijpt hoe de wereld in elkaar zit. De fundamentele vragen zijn beantwoord en men hoeft alleen nog maar de details uit te werken.

Recent onderzoek heeft echter onverwachte problemen in de natuurkunde, kosmologie, biologie, geneeskunde en psychologie aan het licht gebracht.

De Engelse schrijver Dr. Rupert Sheldrake toont hoe de beoefening van wetenschap wordt beperkt door aannames die inmiddels in dogma’s zijn veranderd. Zou wetenschap moeten zijn gebaseerd op geloof of op onderzoek?

Sheldrake stelt dat de wetenschap beter af is zonder zijn dogma’s: vrijer, interessanter en leuker. Rupert Sheldrake is bioloog en auteur van meer dan 80 wetenschappelijke papers en 10 boeken.

De lezing van Sheldrake heeft voor nogal wat ophef gezorgd en na intern beraad besloot de wetenschapsraad van TEDx de lezing van Sheldrake en die van Graham Hancock over de strijd om bewustzijn uit de roulatie te halen. Een reden te meer om ook de presentatie van Sheldrake onder de aandacht te brengen.

Bron: YouTube/TEDxTalks en Niburu.nl

 

Laatste artikelen

Child Sacrifice and Trafficking in Holland, and Abroad: An Eyewitness Comes Forward and Names her Torturers
  Child Sacrifice and Trafficking in Holland, and Abroad: An Eyewitness Comes Forward and Names her Torturers Posted on May... meer >

Psychiatriebijbel dient vooral farmaceutische industrie
Psychiatriebijbel dient vooral farmaceutische industrie De psychiatriebijbel en de ziektereligie die ermee wordt verspreid di... meer >

Wetenschap beperkt door (onjuiste) vooronderstellingen? (video)
'Beoefening van wetenschap wordt beperkt door aannames' (video) donderdag, 21 maart 2013      Veel onderzoekers ne... meer >